Kartoffel/Porresuppe med pesto brød

Opskrift 

Suppen

3/4 kg kartofler
1 stor Porre
1/4 Fennikel
1/2 tsk støt muskatnød
1/3 citron
1 tsk sukker
Lidt hakket pistacie nødder
Lidt persille
salt og peber

Rengør grønsagerne og kog dem møre i ca 20 minutter.
Blend dem med ca halvdelen af kogevandet.
Hæld suppen tilbage i gryden og kog op.
Smag til med citronsaft, muskatnød, salt og peber.

Pesto

1 håndfuld Basilikum
1 håndfuld Persille
1 spsk Citronsaft
Oliven olie (så det passer med at pestoen hænger sammen)
Salt og peber

Kør det hele i blenderen til en ensartet masse.

Brød
Jeg brugte nogle lækre grov boller jeg havde bagt i forvejen, skar dem ud i tynde skiver og smurte dem med pesto. 
Satte dem i ovnen på 180 grader i 4 minutter.

Jeg toppede suppen med hakket pistacie nødder og et drys persille.

Velbekomme.